Du har 0 varor i kundvagnen
Summa: 0 kr. inkl.moms

 Kundvagn »

Bra-att-ha-dokument

Här har vi samlat lite dokument vi brukar ge till våra kunder i butikerna. De är i pdf-format. Upphovsrätten till dokumenten tillhör (liksom allt på denna hemsida) Kaffemaskinen, men dokumenten får naturligtvis användas av våra kunder för enskilt bruk.

Att göra en espresso
Mjölkskumning
Rengöring av manuella (halvautomatiska) espressomaskiner
Kvarnskötsel
Avkalkning


Här kan du ladda ner och läsa den bilaga vi har gjort tillsammans med Manderley media. Massor av trevlig läsning!

Den nya kaffekulturen
Råd när man skall köpa espresso- eller kaffemaskin

När det gäller kaffe och inte minst espresso, finns det ungefär lika många råd och sanningar som det finns människor som sysslar med det. Här kommer några enkla vägledande tips från oss på Kaffemaskinen:

Det viktigaste är att komma till klarhet i hur man vill använda sin maskin. För att komma fram till det måste man ställa sig själv vissa frågor. Vilka krav har jag på mitt kaffe/ min espresso? Är det en hobby för mig att göra espresso? Gillar jag att 'slabba' med kvarnar och experimentera med malningsgrader, tamperpackning m.m? Eller är det så att jag faktiskt nöjer mig med den helt okej espresso som en helautomatisk maskin ger? En helautomatisk maskin gör dessutom så mycket mer än bara espresso. Det är inte för inte de utomlands mer betraktas som kaffemaskiner än som espressomaskiner, även om deras sätt att göra kaffe sker på espressovis. Dock är det omöjligt med de helautomatiska att uppnå den där riktigt ljuvliga espresson med tigerrandig, centimetertjock crema, och ärligt talat: -Visst är det rätt härligt med ett glänsande rostfritt, manuellt monster i köket?

Fast det ultimata är förstås en av varje, både bekvämlighet och hobby!

När man väl kommit fram till huruvida man vill ha en helautomatisk eller manuell maskin kommer naturligtvis fler frågor: Vilken kapacitet behöver jag? Vad betyder maskinens utseende (nog så viktigt)? Hur ofta använder jag den? Hur man än vänder och vrider på saker kommer man inte ifrån följande: Man får vad man betalar för. Visst kan det vara så att man betalar (ibland för mycket) för en snygg design, men framför allt betalar man för bra kvalitet och utförande, en maskin för 990:- kan aldrig bli lika bra som en man betalar lite extra för, låt inte snålheten bedra visheten!

Detta är frågor du själv i grund och botten måste kom fram till svaren på. Sedan hjälper vi på Kaffemaskinen dig med glädje att hitta just den maskin du behöver.