Rengöring av kaffekvarn

Om man har en kaffekvarn är det minst lika viktigt att rengöra den. Kvarnrengöring ska ske lika ofta som man rengör espressomaskinen, det vill säga helst en gång i veckan men upp till en månad är helt okej. Vad en rengöring av kaffekvarnen gör är att den avlägsnar uppbyggda kafferester så att bönorna smidigare kan ta sig igenom kvarnen. Smaken blir dessutom väsentligt bättre.

  1. Avlägsna bönbehållaren från kvarnen och töm den från bönor.
  2. Häll ned en påse kvarnrengöringspulver i malverket.
  3. Sätt tillbaka bönbehållaren på kvarnen och fyll på med bönor. Välj inte ert dyrbaraste kaffe, allt kaffe som mals ut ska slängas.
  4. Mal därefter ut kaffe. När inga vita korn förekommer längre är kvarnen redo att användas som vanligt.

Slutfinishen uppnås genom att polera kvarnen med lite rengöringsspray och en ren trasa.

Kommentera